Media Art Preservation Institute (verschoben)

5-day Intensive Professional Training

12.12.2020, 15:00 - 16.12.2020, 16:00

Zum Kalender hinzufügen

Neue Termine! 12. bis 16. Dezember 2020. Kommen Sie zum Medienkunst Erhaltung, bleiben für das österreichische Umfeld

Das Media Art Preservation Institute wurde aufgrund der Reise- und Veranstaltungsbeschränkungen des Covid-19 ab Juni 2020 zurückgestellt. Wir freuen uns, die neuen Termine bekannt geben zu können, die nun vor den Winterferien festgelegt wurden, wenn Österreich mit Weihnachtsmärkten und vielleicht sogar mit dem ersten Schnee gefüllt ist.

Description:

(Please see the English page for more information.)

Media Art is increasingly common in museums and archives, galleries and private collections, and other more unexpected places. The special needs required to care for this valuable and fragile heritage is slowly becoming obvious. Understanding the tenets of media art preservation is no longer a niche, but useful skills and knowledge in an expanding field.

To contribute to the development of this expertise the Danube University Krems is pleased to offer an a professional training institute introducing fundamental concepts for the preservation of media art. This workshop brings together knowledge & experience in conservation & documentation from experts in both institutional and private practice, together with a varied group of participants, and will facilitate a mix of clearly structured lectures, practical exercises and lively group discussions.

The activities will give participants the opportunity to learn about the materials of media art, the risks for their preservation, and the strategies available for some of the specific media, such as audio, video interfaces or software. Participants will also learn about different methods and aims of documentation, and some of the varied approaches being used in the field.